1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känt folk

Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

23 januari

Skådespelaren Jeanne Moreau fyller 78 år.

Jeanne Moreau har under fyra decennier varit en av Frankrikes ledande skådespelerskor. Hon debuterade redan 1948, men först i slutet av 50-talet kom genombrottet. Hon var eftersökt av regissörer som Malle, Antonioni och Truffaut och det var i den senares Jules och Jim som hon gjorde sin kanske bästa insats.

Prinsessan Caroline av Monaco fyller 49 år.

Prinsessan Caroline av Monaco är äldsta dotter till furst Rainier och skådespelerskan Grace Kelly. Efter Rainiers död i fjol är brodern Albert ny regent i det lilla furstendömet, men många tror att det blir något av Carolines fyra barn som sedan tar över eftersom han är inbiten ungkarl. Caroline är gift för tredje gången med den tyska prinsen Ernst-August av Hannover.

Fotbollsspelaren Hans Eskilsson fyller 40 år.

Hans Eskilsson spelade i IFK Norrköping, Hammarby och AIK under sin allsvenska karriär som fotbollsspelare. Det blev åtta landskamper efter succégenombrottet våren 1988. Men sedan proffskarriären i Sporting i Portugal gått i stå blev det inte så många fler matcher i blågul tröja. Numera satsar liraren Eskilsson på en karriär som pokerproffs.

Ryttaren Lisen Bratt-Fredricson fyller 30 år.

Lisen Bratt-Fredricson ingår i den nya svenska generation ryttare som blivit så bra. Hon ingick i det helkvinnliga OS-laget i Sydney och tog hem svenskt hoppderby i Falsterbo 2001. För fem år sedan blev hon dessutom utsedd till Årets guldryttare, prinsessan Madeleines ryttarpris. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.