1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känt folk

Nyheter • Publicerad 19 september 2006

Landshövding Anders Björck fyller 62 år.

Anders Björck var en ledande moderat i drygt 30 år, och blev sommaren 1988 ett känt ansikte för vanligt folk i och med förhören om Ebbe Carlsson-affären i konstitutionsutskottet, där Björck var vice ordförande. Grälet med Carl Lidbom i direktsänd tv är en politisk klassiker. Han satt i riksdagen i 34 år, blev försvarsminister på 90-talet och var 1994-2002 förste vice talman. Sedan 2003 är han landshövding i Uppsala.

Skådespelaren Jeremy Irons fyller 58 år.

Jeremy Irons började inom teatern i Storbritannien och övergick under 70-talet mer till tv- och filmroller. Det internationella genombrottet kom med tv-serien En förlorad värld i början av 80-talet. Efter det placerade Hollywood Jeremy Irons i romantiska filmer eller i roller om mystiska män, som Mysteriet von Bülow, för vilken han fick en Oscar. På senare år har han spelat i Lolita och Stulen skönhet. För tillfället medverkar han i hela fyra filmer som är under inspelning.

Musikern Nile Rodgers fyller 54 år.

Nile Rodgers är en av centralfigurerna i discomusiken och 70-talets popvåg. Hans egna grupp Chic radade upp hitlåtar som LetÕs freak och Good times och som producent skapade han framgångar åt bland andra Sister Sledge och Diana Ross. Senare producerade han storsäljare åt Madonna och David Bowie.

Fotomodellen Victoria Silvstedt fyller 32 år.

Victoria Silvstedt är flickan från Bollnäs som blev utvikningsbrud i Playboy och därifrån skapade sig en karriär som artist och tv-profil. Hon kom tvåa i Fröken Sverige-tävlingen 1993, men det var när hon poserade lättklätt i Slitz ett par år senare som amerikanska Playboy fick upp ögonen för henne. Hon utsågs till "årets lekkamrat" i tidningen 1997 och har sedan dess gjort ett par filmer och reklamuppdrag och spelat in skivor. Numera bor hon i USA. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.