1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Känt folk

Nyheter • Publicerad 1 september 2006

Födelsedagar fredag

Fotbollspelaren Ruud Gullit fyller 44 år.

Ruud Gullit var oomtvistad ledare för det holländska fotbollslandslaget som hade stora framgångar i mitten av 80-talet och tio år framåt, som bland annat ledde till EM-guld 1988. I italienska Milan vann han Europacupen tre gånger och utsågs till världens bäste fotbollspelare två gånger. Efter karriären blev han tränare i Chelsea och Newcastle i England. Senast var han tränare för PSV Eindhoven.

Skådespelerskan Helena af Sandeberg fyller 35 år.

Helena af Sandeberg gjorde sin första stora tv-roll i den nedsablade experimentsåpan Nudlar & 08:or för sju år sedan. Sedan har det rullat på med tv i Rederiet och Sjätte dagen, Closer på Göteborgs stadsteater och filmer. Hon spelade mot Björn Kjellman i Zingo, sanningssägande ung kvinna i Tomten är far till alla barn och i komediserien Heja Björn i tv. I fjol syntes hon i filmen Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, efter Håkan Nessers bok. (PM)

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.