1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ingmar (Inge) Håkansson till minne

Nyheter • Publicerad 4 januari 2007

Ingmar (Inge) Håkansson, Sibbaboda, Jämjö, har avlidit efter en tids sjukdom, 80 år gammal. Han sörjes närmast av makan Ulla-Britt och sonen Per med familj.

Inge Håkansson växte upp på fädernegården i Sibbaboda, yngst av sex syskon. Föräldrarna drev ett pensionat, som Inge Håkansson övertog tillsammans med sin hustru, som var lärare i den närbelägna skolan. De drev gården och pensionatet tillsammans fram till 1966.

Efter studier i bland annat socialkunskap fick

Inge Håkansson därefter anställning på socialkontoret i Karlskrona, där han under mer än tjugo år gjorde en mycket uppskattad insats fram till sin pensionering. Utöver sin tjänst engagerade han sig för enskilda utslagna människor och fick också se hur flera rehabiliterades till ett bestående förändrat liv.

Inge Håkansson tillhörde Attanäs missionsförsamling och efterträdde där sin far som ordförande, en uppgift som han innehade under många år. Han var också aktivt verksam i Gideoniterna, med bibelspridning på sitt program, och i Röda Korset, där han gjorde en mångårig insats som jourhavande medmänniska. Inge Håkanssons önskan att få utbilda sig till präst blev inte förverkligad, men han var under större delen av sitt liv en ofta anlitad och uppskattad lekmannapredikant.

Inge Håkansson skaffade sig på egen hand en omfattande orientering i filosofi, teologi och skönlitteratur, inte minst poesi. Han ägde en bred bildning och följde insiktsfullt vad som hände i samhället, kristenheten och världen.

Som person präglades han av öppenhet, vänlighet och värme. Han var en finstämd personlighet med en stor kärlek till människor och en stark ansvarskänsla. Genom hela sitt liv följde han den bibliska grundtanken att inte gå den utsatta människan förbi. Han var en god, trofast och omtänksam vän. Med hans bortgång har en ovanligt rikt begåvad människa, en stor personlighet och ett uppfordrande föredöme lämnat oss. Saknaden är stor.

Sigfrid Deminger

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.