1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Henry Jadbrant till minne

Nyheter • Publicerad 19 september 2006

Vår käre morbror, farbror och vän Henry Jadbrant, Sollentuna, har avlidit i en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är makan Karin och döttrarna Gunilla och Ingegerd med familjer.

Han var född den 18 april 1920 på ett torp under Agdatorps gård i Nättraby. Henry var yngst av 13 barn till Carl-Oscar och Amanda Johansson.

Han var mycket idrottsintresserad, som ung spelade han fotboll i Nättraby GOIF och sprang även stafettlöpning.

Henry flyttade 1947 till Emmaboda då han fick jobb på stenhuggeriet som kantsågare. Efter sex år i Emmaboda flyttade han till Mölnbo i Sörmland och fortsatte att arbeta inom stenhuggeri.

I juni 1953 träffade han Karin på Mölnbo Folkets Park och de ingick äktenskap i juni 1954.

De bosatte sig Sollentuna och fick två döttrar Gunilla, 1955, och Ingegerd, 1957.

Henry började arbeta på Svenska Metallverken i Upplands Väsby, där han senare blev arbetsledare. Han gick två år på aftonskola, där han uppnådde realskolekompetens samt studentbetyg i matematik.

Han gick i pension 1988 och blev då aktiv inom PRO, där han hade styrelseuppdrag samt medverkade i teatergruppen. Henry var i hela sitt liv en gladlynt person och många somrar har vi kämpat med hans kluriga frågetävlingar. Han var också poet och har till vår glädje skrivit många fina dikter.

Madeleine Eriksson

Agneta Karlsson

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.