1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Erich Lammers 50 år

Nyheter • Publicerad 11 november 2005

Erich Lammers, Fäjövägen, Lyckeby, fyller 50 år den 13 november.

Jubilaren föddes i Kristianstad och bodde de första åren i Näsby. Därefter flyttade han med familjen till Österslöv och Nässum. Till Malmö gick flytten vidare och där gick han i skolan och bildade egen familj.

Som alltid har Erich Lammers haft spring i benen och som liten skolpojke delade han ut tidningar i Malmö, vardag som helgdag, och lönen sparade han sedan till bland annat en amerikanare och en motorcykel.

Förutom hans motorintresse har också fiske varit ett stort intresse sedan barnsben.

Erich Lammers är också flink i fingrarna och en duktig hantverkare. Sedermera utbildade han sig till målare och fick anställning i Rosqvist målerifirma på Kockums i Malmö. Efter ett antal år som anställd, startade han en egen målerifirma.

Efter Kockums nedläggning i Malmö, följde han med flytten till Karlskrona och har nu arbetat på Karlskronavarvet sedan åtta år tillbaka.

Redan som 16-åring ville han bli sjöman, men så blev ej fallet. Eftersom han jobbar som målare inom varvsindustrin i dag är han dock inom båtvärlden.

Erich Lammers har i stort sett ensam fostrat fyra barn, samtidigt som han har varit egen företagare.

I dag bor han i ett hus som han renoverar och bygger till.

Erich Lammers firar sin födelsedag enbart tillsammans med familjen. Dagen kommer att firas senare med fest till våren 2006.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.