1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 3 november 2005

Elna Törnström

Elna Törnström, Karlskrona, har avlidit i en ålder av nyss fyllda 98 år.

Hon var född på Trummenäs, där hon växte upp och gick i skola i Säby i Ramdala. I ungdomen arbetade hon som kokerska på Karlskrona lasarett. Hon gifte sig med Erik Törnström. Makarna har bott i eget hus på Hästö under hela sitt äktenskap. När barnen föddes blev Elna Törnström hemmafru och tog hand om barn och familj. Maken avled 1997. Då flyttade Elna Törnström till Ekliden. Utöver familj och hem ägnade hon sig åt handarbete när tiden räckte till. Närmast anhöriga är dottern Ing-Marie med make Bengt Bejmar i Jämshög, sonen Gunnar med maka Agneta, Lyckeby, barnbarn och barnbarnsbarn, systern Anna, Karlskrona, och brodern Sven, Stockholm, samt övrig släkt.

Seija Hotti

Seija Hotti, Olofström, har avlidit efter en lång tids sjukdom i en ålder av 73 år.

Hon var född i Finland och kom till Sverige och Olofström 1968. Hon gifte sig 1963 i Finland med Eljas Hotti och makarna bodde först i Tammerfors i Finland. Makarna fick tre barn. Seija Hotti hade anställning på LM Ericsson i Olofström och arbetade där till 1973, då hon blev sjuk och inte kunde arbeta längre. Maken avled 1981. Barnen och barnbarnen har varit hennes stora stöd i livet. Närmast anhöriga är sonen Markko med maka Anikki, dottern Anita med sambo Erkki och dottern Anne med make Teuvo, barnbarn och barnbarnsbarn.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.