1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dödsfall

Nyheter • Publicerad 26 september 2006

Lennart Hobert

Före detta förste länsassessor vid länsstyrelsen i Kalmar, Lennart Hobert, Kalmar, har avlidit i en ålder av 85 år.

Han var född och uppvuxen i Karlshamn. Efter studentexamen i Malmö studerade han vid Lunds universitet, där han avlade en jur kandexamen 1949. Efter tingsmeritering kom han sedan till Kalmar och dåvarande Norra Möre och Stranda häradsrätt.

1952 fick han anställning vid Länsstyrelsen i Blekinge som länsnotarie. Härefter var han verksam som byrådirektör och advokatfiskal vid Göta Hovrätt i Jönköping. Han återvände till Kalmar 1964 för att tjänstgöra vid länsstyrelsen. Här arbetade han kvar fram till pensioneringen.

Närmast anhöriga är barnen med familjer.

Brita Persson

Brita Persson, Kalmar, har avlidit i sitt 96:e levnadsår.

Hon var född och uppvuxen i Ronneby i en syskonskara av sex barn. 1941 kom hon tillsammans med maken Åke tilll Kalmar. Brita arbetade i hemmet och tog hand om familjen. Maken avled 2001.

Sommarbostället i Skogsby var ett stort glädjeämne för henne.

Närmast anhöriga är barnen med familjer.

Alma Frid

Alma Frid, Olofström, har avlidit i en ålder av 95 år.

Hon var född i Källeboda, Kyrkhults socken. Alma blev moderlös vid elva års ålder och växte upp hos en familj i Isaksmåla. Efter avslutad skolgång fick hon anställning på ett hem för utvecklingsstörda barn Stampaholm i Karlshamn. Sedan jobbade hon en tid i Skövde som hembiträde. Efter giftermålet med Einar Frid, från Kyrkhult, blev hon hemma och tog hand om familj och hushåll. Paret bosatte sig efter några år i Olofström. Alma arbetade på äldreboendet Klinten i Olofström fram till pensioneringen. Maken avled 1989. Hennes intressen var matlagning, hemmet och familjen. Hon vävde också flamsk. Alma var alltid pigg och glad. Hon bodde de sista åren på Brännaregården.

Närmast anhöriga är barnbarnet Mats samt svärsonen Göran i Olofström.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.