1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

BLT för 30 år sedan

Nyheter • Publicerad 16 november 2005

En välkänd byggnadssiluett försvann i Karlshamn. Det var Lisatorpet, en stor träbyggnad vid sidan av Väggavägen som fick skatta åt förgängelsen för att ersättas av tre moderna villor.

Karlskrona Marinmuseum fick ta emot en unik och ovärderlig gåva från sjökaptenen och före detta skeppsgossen Eric Amboldt, Göteborg. Det var ett modellfartyg av briggen Falken utförd i skala 1:24. Modellen hade tagit 2200 timmar att bygga. Hon var byggs på spant och även under däck var inredningen fullständig. Själva däcket var inlagt med plank och vid navigeringsenheten fanns till och med ett sjökort.

Sex amerikanska skogsarbetare skulle testas med lögndetektor sedan de hade påstått att en sjunde kollega till dem hade försvunnit efter att ha slagits av en blå stråle från ett flygande tefat.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.