1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bertil Carlius död

Nyheter • Publicerad 18 januari 2006

Doktor Bertil Carlius, Ronneby, har avlidit 64 år gammal.

Han var född i Helsingborg, där han tog studentexamen. Han studerade sedan vidare vid Universitetet i Lund och avlade med. kand.-exmen. År 1968 ingick han äktenskap med Kerstin och flyttade då till Karlskrona för att tjänstgöra som läkare där han verkade till 1970 för ett avbrott 1971 då han var läkare vid MAS i Malmö. Till Ronneby kom han 1972 och blev provinsialläkare och där verkade han tills han fyllde 61 år som distriktsläkare vid läkarstationen i Ronneby. Efter sin tid som pensionär var han verksam som läkare vid läkarstationerna i Ronneby och Kallinge. Bertil Carlius hade under många år ansvaret som läkare vid Vidablick i Ronneby. Han ocn makan Kerstin svarde också för alkoholpolikliniken i Ronneby under 15-talet år. Bertil Carlius var också under en lång följd av år ordförande i Distriktsläkarföreningen i Blekinge.

Bertil Carlius var en person som engagerade sig för patienterna och kolleger och som ställde upp utan att spara sig själv. Alltid vänlig och tillmötesgående. Arbetet gick före det mesta. Under senare år föredrog han och makan Kerstin att göra en del resor.

Närmast sörjande är makan Kerstin, sonen Johan, intensivsjukvårdare, Helsingborg, dottern Emma med maka Anders, Carlius, advokat, Lund, barnbarnet Nils och en broder.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.