1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

1976: Rallyveteraner vann totalseger och nya körkort med förhinder

Nyheter • Publicerad 11 september 2006

Stig Blomqvist och kartläsaren Hans Sylvan tillhörde de mest rutinerade i svensk rallysport. Efter ordentlig dramatik lyckades de klara hem totalsegern i Karlskrona-Pokalen. De fick därmed första inteckningen i de nyuppsatta vandringsprisen.

Omkring 4 000 blekingar riskerade att stå utan körkort vid årsskiftet. Så många var det nämligen som hittills inte fått sitt gamla körkort utbytt mot ett nytt. Efter årsskiftet gick det inte att ordna utbytesfrågan utan då återstod för den körkortslöse att vandra den besvärliga vägen över läkarundersökning och uppkörning inför besiktningsman.

Signe Egerström, Hanna Lundberg, Gunnel Klaesson, Maja Fajers och Edith Nesset ställde ut måleri och applikationer på Vesteråkra gård i Karlskrona. Initiativtagare till utställningen var gårdens ägare Signe Egerström.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.