1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

VW säljer med klubbstämning

Design, ungdomlighet och sportighet är honnörsord för alla biltillverkare och något som reklambyråerna i branschen jobbar stenhårt med.
Senaste lanseringen på temat är VW:s nya prototyp på temat sportcoupé.
Nyheter • Publicerad 1 september 2006

En bil som är tänkt att ta vid där VW Scirocco lämnade arenan en gång i tiden. En bil som är tänkt att transportera fyra personer med bagage och samtidigt utstråla sportighet med en låg och fräck design.

Har vi hört det förut? 19-tums-fälgar och TSI-motor, bränslesnål prestandamotor med både kompressor och avgasturbo, på 210 hk utlovas.

"Modig design" - Det är en modig design, sade Volkswagens chef Wolfgang Bernhard när bilen visades första gången för journalister.

Nattklubb Volkswagen valde att presentera sin nya prototyp IROC, som den ännu så länge kallas, vid ett event i Berlin den 24 augusti i den gamla flygplatsen Tempelhof i Berlin. För att understryka bilens ungdomliga framtoning var den gamla hangaren inredd som en modern nattklubb och hela föreställningen avslutades med att det svenska rockbandet Mando Diao höll en bejublad konsert inför hundratals specialinbjudna unga Berlinare.

Bara prototyp än så länge Bilen är ännu så länge en prototyp som kommer att visas på Parismässan i slutet av september men serietillverkning skulle kunna vara igång om något år.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.