1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tredörrars BMW 1-serie i Geneve

Nyheter • Publicerad 18 januari 2007

Nu börjar de planerade nyheterna till Geneve-mässan i mars att visas. BMW kommer med första uppdateringen av sin 1-serie och det handlar om en ny modell, 3-dörrars, och en försiktigt omritad exteriör samt interiör.

Andra nyheter är nya bensinmotorer i aluminium med High Precision Injection (högtrycks-direktinsprutning), vidareutvecklade dieselmotorer, Brake Energy Regeneration (bromsenergi-återvinning), liksom Start/stopp-automatik samt en växlingsindikator.

De sistnämnda är till för att sänka bränsleförbrukningen. Bromsenergin återvinns genom att generatorn frånkopplas vid acceleration och kopplas in vid inbromsning. Det ger mer kraft vi acceleration och utnyttjar bilens rörelseenergi för att producera el. Start/stopp-automatiken stänger av bilens motor om man står stilla med växelväljaren i neutralläge och startar den igen när kopplingen trycks ner. Växelindikatorn hjälper föraren att växla ekonomiskt.

Motorerna har uppdaterats till att ge mer kraft och lägre förbrukning. Femdörrars modellen erbjuds som 116i till 130i och i dieselversionerna 118d och 120d. När det gäller den nya tredörrars-versionen så finns samtliga varianter med utom 116i.

Premiär i Geneve den 8 mars.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.