1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tennisveckan pågår för fullt – i Hällevik

På Hälleviks havsbads traditionsenliga tennisvecka har åtskilliga talanger finslipat grundslagen under årens lopp.
Förutom tennissträningen står också diverse kvällsaktiviteter på programmet.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2013
Talangfulla. Adam Ernberg från Hällevik som tillhör Kristianstads TK till vardags, och Elias Dahlstrand som representerar Helsingborgs Tennisklubb.
Talangfulla. Adam Ernberg från Hällevik som tillhör Kristianstads TK till vardags, och Elias Dahlstrand som representerar Helsingborgs Tennisklubb.Foto: Tobias Wahlberg
Från Danmark. Spelarna kommer även från grannländerna. Olivia Tinke tillhör de stora talangerna i Danmark.
Från Danmark. Spelarna kommer även från grannländerna. Olivia Tinke tillhör de stora talangerna i Danmark.Foto: Tobias Wahlberg
Både Adam Ernberg från Hällevik och Elias Dahlstrand har varit i Båstad och tittat på tennisturneringen där. Men denna vecka står de själva på grusbanorna vid Hälleviks havsbad. I bakgrunden syns tränaren Zoltan Gremsperger.
Både Adam Ernberg från Hällevik och Elias Dahlstrand har varit i Båstad och tittat på tennisturneringen där. Men denna vecka står de själva på grusbanorna vid Hälleviks havsbad. I bakgrunden syns tränaren Zoltan Gremsperger.Foto: Tobias Wahlberg

I Båstad har man precis skickat hem tennisproffsen och partyproffsen. Men i en annan klassisk svensk badort pågår en annan typ av tennisvecka som är några storlekar mindre, men inte desto mindre traditionsfylld.

– Den måste ha funnits närmare 40 år nu. Det är en familjetennisvecka där många av gästerna har återkommit i många år. De flesta bokar in sig till nästa år redan när man checkar ut, säger Lena Ernberg på Hälleviks havsbad.

Deltagarna kommer från både Sverige, Danmark och Norge och är i många olika åldrar. De har vitt skilda ambitionsnivåer med sitt tennisspelande. Elias Dahlstrand från Helsingborgs Tennisklubb tillhör de med mycket höga ambitioner. Han tillhör redan topp tre i landet bland tioåringar i Sverige.

– Jag satsar på att bli världsetta, säger han utan att blinka.

Med sig på lägret har han också sin storebror Victor Dahlstrand, som även han tillhör toppskiktet i landet i sin åldersklass. På tisdagsförmiddagen ägnade sig Victor åt att spela mot de något äldre deltagarna som, i alla fall inte längre, har lika hög ambitionsnivå som han själv.

Zoltan Gremsperger från Malmö är en av tränarna på lägret.

– Jag har varit här som tränare i 20 år. Jag har haft de som har varit här som treåringar som jag nu kan se spela på touren som 23-åringar, berättar han.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.