1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SOS för Volvoförare

Om man som Volvo-förare skulle hamna i en besvärlig situation, olycka eller haveri, finns något som heter Volvo On Call. Det handlar om ett system baserat på mobiltelefon, GPS-positionering och ett call-center där volvos operatörer sitter.
Nyheter • Publicerad 21 april 2005

Systemet som funnits i fyra år fungerar så att det larmar automatiskt om krockkuddar eller bältessträckare utlösts och då lämnar systemet uppgifter om bilens position samtidigt som en telefonförbindelse mellan bilen och operatören automatiskt kopplas upp. Får operatören inget svar larmas polis och ambulans automatiskt.

Vid en mindre akut situation kan föraren själv larma genom att trycka på Volvo On Call-knappen och få hjälp för att kunna fortsätta färden. Systemet som kräver en integrerad mobiltelefon kostar 11 000:- med telefon.SOS för Volvoförare

Om man som Volvo-förare skulle hamna i en besvärlig situation, olycka eller haveri, finns något som heter Volvo On Call. Det handlar om ett system baserat på mobiltelefon, GPS-positionering och ett call-center där volvos operatörer sitter. Systemet som funnits i fyra år fungerar så att det larmar automatiskt om krockkuddar eller bältessträckare utlösts och då lämnar systemet uppgifter om bilens position samtidigt som en telefonförbindelse mellan bilen och operatören automatiskt kopplas upp. Får operatören inget svar larmas polis och ambulans automatiskt.

Vid en mindre akut situation kan föraren själv larma genom att trycka på Volvo On Call-knappen och få hjälp för att kunna fortsätta färden. Systemet som kräver en integrerad mobiltelefon kostar 11 000:- med telefon.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.