1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Le Mans-Audi på rymmen

Nu blir inte Lamborghini ensamma om mittmotorbilar i VW-koncernen längre. Audi har bestämt sig för att sätta Le mans-bilen, Audi R8 Quattro, i produktion. Det rör sig om en civil version av en riktig tävlingsbil med andra ord.
Nyheter • Publicerad 16 november 2005

Bilen kommer att byggas i lätta material vilket betyder mycket aluminium och det i sin tur betyder Neckarsulm som tillverkningsort. Audi har sitt aluminiumcenter där och det är också där man bygger A2, A6 och A8.

– Genom R8 bygger vi vidare på våra framgångar inom motorsporten och flyttar över dem till serietillverkning. Denna modell representerar Audis helt egna tolkning av begreppet sportighet, säger Prof. Dr. Martin Winterkorn, som är koncernchef för Audi AG, när han kommenterar den nya medlemmen i Audi-familjen.

Det skall bli intressant att se hur man skall lyckas klämma in alla sina bilmodeller på marknaden. Det är ju redan trångt i stadsjeep-klubben med VW Touareg, Audi Q7 och Porsche Cayenne och nu rullar snart två fyrhjulsdrivna mittmotorbilar i övre lyxbilsklassen ut med VW-koncernen som pappa.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.