1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lågtflygande folkvagn

VW visar sin version av den felande länken mellan motorcykel och bil på Los Angeles bilmässa. Hjulen kommer från bilvärlden men enkelsvingen bak och kedjedriften av bakhjulet är typiska mc-lösningar.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2006

Bilen, eller vad det nu är, har tagits fram av VW:s amerikanska designcenter i samarbete med en grupp unga tekniker, designers samt produktions- och marknads-expeter. Tas den väl emot av publiken kan den komma att tillverkas för i första hand den amerikanska marknaden där man räknar med att den skall ge föraren tillträde till Los Angeles gräddfiler då den är tänkt att klassas som motorcykel.

En vikt på 570 kg och en 1,6-liters motor på 125 hk skickar iväg det udda ekipaget från stillastående till 100 km/h på 5,7 sekunder. Dryga halvlitern bensin lär den nöa sig med per mil.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.