1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dubbelt så många feskelådor får plats i Volvos nya sportkombi

Så var det då dags för den efterlängtade världspremiären som egentligen inte är en världspremiär. Volvos nya minsting C30 avtäcktes samtidigt i Paris och Stockholm.
Nyheter • Publicerad 28 september 2006

När täckelsen fallit stod den lilla bilen, tredörrars kupé, redao att granskas. Framifrån är den väldigt mycket S40, eller för alla del främre delen av bilen är mycket S40 eftersom instrumentering och främre delen av interiören bär S40-modellens kännetecken.

Nytt är konceptet med tre dörrar. Ett koncept som följer Volv-traditionen för bilar som 1800 ES och 480 ES, vilket man tydligt påpekar och noga förvaltat med bakluckan som likt 1800 ES från 1972 är gjord i glas utan metallram.

Nytt är också interiören med fyra separata stolar. Något som Lotus lanserade i början av sjuttitalet med sin Elite men aldrig tidigare testats av Volvo. En fräckare och sportigare S40 med andra ord där allt bakom framstolarna är nytt. Lite av företagets traditioner som kombi-specialister går igen i inredningen bak som lä’tt förvandlas till ett lastutrymme med plant golv. Utrymmet kan naturligtvis inte mäta sig med exempelvis V50 men om man skall våga sig på en jämförelse med designikonen 1800 ES så kan man väl säga att det går in gott och väl dubbelt så många feskelådor i nykomligen.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.