1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dramatisk dag i Dakar-rallyt

Nyheter • Publicerad 12 januari 2007

Ökenrallyt Dakar2007 har än en gång visat hur spännande och ovisst det är. VW har dominerat sedan start med Mitsubishi i hälarna. Privatföraren Robby Gordon med en specialbyggd Hummer har klättrat stadigt uppåt och ökenrävarnas ökenräv J. Schlesser har hela tiden varit med i toppstriden med sin specialbyggda buggy.

Dagens etapp vanns av Sydafrikanen G. de Villiers i VW Race Touareg 2, vilket betyder att han tagit över den totala ledningen från team-kollegan C. Sainz. Finske VW-föraren Ari Vatanen som haft otur vid en vattengenomgång drabbades idag av brand i sin Race Touareg och tvingades bryta.

Tvåfaldige Dakar-vinnaren S. Peterhansel hade däremot en lyckad dag i sin Mitsubishi Pajero. Han körde upp sig till en tredjeplats totalt och är därmed uppe och hotar VW-bilarna ordentligt. 188 km efter start i dagens etapp låg fyra av rallyts tongivande förare sida vid sida i ökensanden. De fyra var sagde Petehansel, 3:a för närvarande, Sainz, 2:a, de Villiers, ny ledare samt rookien R. Gordon som ligger på 16:e plats totalt.

Vad det gäller svenska intressen i rallyt har det dock inte varit så roligt. Tina Thörner trillade tillsammans med Jutta Kleinschmidt ner till 31:a plats med sin BMW och mc-förarna tappade båda placeringar. T. Berglund till 46:e plats samt A Seel till 107:e plats.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.