1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Dakar2007 en fransk affär

Nyheter • Publicerad 19 januari 2007

Efter elva etapper tycks årets Dakar-rally bli en ren fransk affär och ännu en seger för Mitsubishi som jobbat sig upp till de två översta platserna genom Stéphane Peterhansel som tagit över ledningen efter VW-bilarna som fått en rad tekniska problem och tappat den "kassaskåpssäkra trippelledningen. Bästa Race-Touaregen hittar vi på femte plats med Mark Miller bakom ratten medan Sousa ligger sjua och forne ledaren Sainz har tagit sig upp till en niondeplats långt efter täten. Sju timmar närmare bestämt.

Efter de båda Mitsubishi-bilarna, Peterhansel och Alphand är det Jean-Louis Schlesser som ligger på tredjeplats med sin buggy.

Längre ner i resultatlistan hittar vi amerikanen Robby Gordon som jobbat upp sig till en åttondeplats med sitt Hummerbygge och Jutta Kleinschmidt tillsammans med svenskan Thina Törner på femtonde plats med BMW:n.

Första svenska flaggan i mc-klassen hittar vi på 24:e plats dit Berglund lyckats kämpa sig upp medan Seel ligger kvar på 100:e plats.

Stefan Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.