1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Allt fler väljer Waldorf

Allt fler barn börjar på Waldorfskolan i Karlshamn.
Det gör att skolan växer och bygger ut. Dels behöver de bygga nytt och dels har de köpt en fastighet intill.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2013
Nöjd rektor. Katarina Pattberg Miller är rektor på Waldorfskolan och är nöjd med att så många barn och elever väljer skolan. Det gör att de sökt bygglov där ett lillekis ska husera.
Nöjd rektor. Katarina Pattberg Miller är rektor på Waldorfskolan och är nöjd med att så många barn och elever väljer skolan. Det gör att de sökt bygglov där ett lillekis ska husera.Foto: Viktoria Nimlin
Foto: Viktoria Nimlin

Waldorfskolan i Högadal har sökt bygglov för ett 110 kvadratmeter stort tillbygge till den gamla byggnaden.Förutom detta har de köpt en grannfastighet, en vanlig villa på Logatan, där de också ska husera.

– Vi tänker oss tillbygget som en snabb lösning på våra behov. Villan är ett längre projekt där det krävs mer formalia för att komma igång och vi vet inte ännu vad det blir men kanske fritids ska vara där. Vi får se, säger rektor Katarina Pattberg Miller.

Tillbyggnaden behöver de för att upprätthålla den pedagogiska idén om att små barn ska vara i små grupper med max fem barn. När barnen är över tre år klarar de något större grupper. Och det blir bara fler och fler barn som vill gå på förskolan. Från årsskiftet 2012 till årsskiftet 2013 har det blivit 20 fler barn, tio på skolan och tio på förskolan.

– Det är en trend som håller i sig. Vi har många yngre barn och trenden är att fler följer med upp också jämfört med tidigare, säger Katarina Pattberg Miller som tror att ökningen beror på att många med barn på skolan är nöjda och tipsar andra.

– Vi vill inte tacka nej till familjer som vill ha sina barn här utan försöker tillgodose önskemål så långt det är möjligt. Ibland kan vi behöva lite tid om det blir kort varsel.

Många föredrar små skolor, men framför allt tror rektorn att skolans popularitet kommer genom trivseln bland pedagoger, barn och föräldrar.

– Vi är en grupp människor som vill något gemensamt och brinner för detta. Vi är också en liten organisation som gör att det snabbt går att tänka nytt. Ett engagemang där man jobbar tillsammans och tar ett ansvar för helheten, säger Katarina Pattberg Miller.

Förhoppningen är att de ska komma igång snabbt med tillbygget.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.