1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Vi har sagt att vi ska vara generösa i våra bedömningar"

- Det låter som om någon varit lite för nitisk hos oss. Håkan Gunnarsson på EON tycker att det är "lite dumt" att inte bolaget ger en ny chans om en gammal ansökan kommit bort.
Nyheter • Publicerad 5 september 2006

Efter att ha hört Göran Perssons berättelse reagerar Håkan Gunnarsson, regionchef på EON, spontant med att kunden borde fått en andra chans att söka avbrottsersättning.

- Är det som du har berättat är det ledsamt. Vi har sagt att vi ska vara generösa i våra bedömningar, särskilt när det gäller stormen Gudrun. Att tala om bevisbördan hos kunden låter hårt, att älta vad som är sanningen är ingen bra idé. Det är bättra att fria än att fälla.

- Självklart är det i några fall motiverat att säga nej till kunder. Men det vore också konstigt om det inte fanns papper som försvann med allt som följde på stormen Gudrun. Även om det faktiskt sattes en tidsgräns för att söka ersättning måste det hanteras smidigt, tycker Håkan Gunnarsson.

Han tror inte att det är omöjligt för Göran Persson att ändå komma igen med sin ansökan. EON har en egen kundombudsman.

- Det bör gå den vägen. Då tror jag att den här kunden har chans att få komma till tals igen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.