1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Hemelektronikkedjan Teknikmagasinet öppnar butik i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2007

- Preliminärt öppnar vi den 8 februari, säger etableringsansvarig Carl-Johan Loo.Butiken, som blir 40 kvadratmeter, ska ligga i Kronan köpcenter på Trossö.

- Det är en försäljningsyta som är normal för oss. Butiken i Karlskrona blir varken större eller mindre än de 61 vi har i Sverige och Norge.

Loo räknar med att butiken ska sysselsätta tre årsarbetare fördelat på ett antal personer.

- Det är vad vi räknar med under första verksamhetsåret. Går det bra kommer vi att behöva fler medarbetare. Framför allt under sommarperioden eftersom Karlskrona är en sommarstad.

Svensk kedja Teknikmagasinet som är en svensk detaljhandelkedja i hemelektronik- och hobbybranschen startades 1989.

Kedjan är inne i expansiv fas. 2004 gick nämligen investmentbolaget 3i in som delägare i bolaget.

- Karlskrona har ett invånarantal som överensstämmer med vad vi behöver för att driva en butik på orten. I oktober öppnade vi i Kalmar. Vi tittar även på Kristianstad, men där har vi inte fattat några beslut ännu, säger Carl-Johan Loo.

600 miljoner Teknikmagasinet räknar med att omsätta cirka 600 miljoner kronor i år.

- Målsättningen är att vi ska växa och bli ett stort detaljhandelsföretag. Det är en av anledningarna till varför 3i blev delägare och det är ingen hemlighet att de om något år kommer att sälja sin andel.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.