1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skanska ökar vinsten mer än väntat

Byggjätten Skanska redovisar en vinst efter finansnetto på 1 642 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 1 091 miljoner motsvarande period i fjol. Vinsten var bättre än väntat./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Byggjätten Skanska redovisar en vinst efter finansnetto på 1 642 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 1 091 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 405 miljoner kronor, enligt Reuters.

Omsättningen uppgick till 36 405 miljoner kronor, jämfört med 31 928 miljoner kronor ett år tidigare.

Orderingången för byggverksamheten var 30,2 miljarder kronor, jämfört med 28,6 miljarder tredje kvartalet i fjol.

"Marknadsförutsättningarna är fortsatt goda på våra hemmamarknader och vi har endast upplevt en minimal påverkan på våra segment av den finansiella oron", skriver vd Stuart Graham i delårsrapporten.

"Vi har en mycket låg exponering mot den amerikanska bostadsmarknaden och är i stället fokuserade på t ex hälsovårds- och utbildningssektorerna som fortsätter att erbjuda stora möjligheter", fortsätter han.

Enligt Graham bidrog i stort sett alla marknader till Skanskas resultatförbättring. Men fortsatta kostnadsökningar kan i det korta perspektivet komma att begränsa ytterligare förbättring, varnar han.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.