1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nyemission ger miljoner

Nfo:s kassa har stärkts med 8,3 miljoner kronor.
Men det är långt ifrån vad man hoppats på. Målsättningen var att dra in drygt 30 miljoner.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2003

- Det blev i nedre kanten, konstaterar vd Per-Thomas Wall och fortsätter:

- Det innebär att vi måste ta in de första order på licensförsäljning av nfo-tekniken i höst. Vi har ett antal kunder som just nu testar tekniken och vi tror på ett genombrott inom kort.

Nfo i Svängsta har tagit fram en unik frekvensomriktare till elektriska motorer som gör att motorerna slits mindre, drar mindre ström och förorenar mindre.

Under första halvåret gjorde bolaget en förlust på 9,7 miljoner kronor. Under de senaste månaderna har företaget genomgått en omstrukturering och verksamheten är numera koncentrerad till Svängsta. Istället för att tillverka frekvensomriktare satsar bolaget nu på att sälja licenser av tekniken till stora globala aktörer.

- Vi hoppas att de kan tas oss vidare på marknaden. Lyckas vi i höst kan det ta bra fart. Nfo är ett begrepp i branschen. Det som nu sker är avgörande för hur det ska gå.

Trots att nyemissionstiden förlängdes med ytterligare en vecka var intresset svalt. När emissionen avslutades var bara 27,5 procent av emissionen tecknad vilket inbringade 8,3 miljoner kronor.

- Marknaden är inte riktigt med. Börsen går både upp och ner och det är trögt på nyemissionssidan för de flesta bolag som försöker få in nytt kapital, säger Per-Thomas Wall.

Lars-Göran Enarsson

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.