1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Lokalt flygbolag lyfter till Bromma

Nu är det klart.
Från årsskiftet övertar Pigge Werkelin och en grupp lokala investerare i Blekinge över Stockholmsplanets flygningar till Bromma.
Nyheter • Publicerad 23 november 2005

Den 7 januari lyfter det nybildade bolaget Blekingeflyg för första gången från Kallinge mot Bromma.

-Vi kommer dock inte att göra någon stor sak av övertagandet vid årsskift-et, säger Pigge Werkelin som blir delägare i flygbolaget genom Sverigeflyg.

Istället väntar de ett par månader in på det nya året.

-Det är mycket som måste fixas innan. Vi räknar med en rejäl nystart med namnändring, ny tidtabell och nya billigare biljettpriser i mars-april.

Just nu letar Blekingeflyg efter en ansvarig för verksamheten och denne ska placeras i Kallinge.

-Vi har träffat sex kandidater och hoppas att det ska lösas inom kort, säger Michael Juniwik, vd i Sverigeflyg som driver flyglinjer från Gotland, Ängelholm och Sundsvall till Bromma.

När chefsrekryteringen är klar kommer mark- och flygvärdinnor samt piloter att anställas.

-Vi räknar med att ha omkring tolv personer anställda med bas i Kallinge.

Vad som händer med nuvarande Stockholmsplanets linje till Palanga i Litauen i framtiden är osäkert.

-Stockholmsplanet upphör med linjen redan i december. Linjen har aldrig blivit lönsam. I genomsnitt har den haft fem och en halv person per tur, säger Michael Juniwik.

Det kan dock bli ak- tuellt att återuppväcka linjen.

-Vi har sagt att vi tar en paus. Marknaden måste undersökas rejält. Vi kommer att undersöka behovet och efterfrågan under våren och sommaren. Om det finns tillräckligt med intresse kan det bli aktuellt att återuppta linjen hösten 2006.

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.