1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Het sommar för sms ger miljoner

Sommaren var het inte bara för soldyrkare, utan också för telekombranschen. Aldrig har så många sms och bildversionen mms skickats som under sommaren 2006. Det gav miljonklirr i till exempel Telias kassa.
Nyheter • Publicerad 15 september 2006

Allt fler tar också chansen att jobba någon annanstans än på kontoret och koppla upp sig, visar statistik från den största operatören Telia.

Pc-korten står för mer än hälften av all mobil datatrafik och över två miljoner av Telias drygt fyra miljoner mobilkunder kan använda mobila datatjänster. Det är en fördubbling jämfört med förra året.

Under juni-augusti skickades det 324 miljoner sms i Telias nät, en ökning med 89 miljoner meddelanden jämfört med sommar-en 2005.

Många sms till Norge Uppenbarligen har många svenskar befunnit sig i vårt västra grannland Norge under sommaren, åtminstone att döma av antalet skickade sms dit - över två miljoner under sommaren.

Avsevärt färre fann anledning att sms:a till Cooköarna, bara fyra sms skickades dit i somras.

För Telia och alla andra teleoperatörer ger det allt flitigare användandet av tjänsterna klirr i kassan.

Digitala vykort Räknat på Telias lägsta sms-taxa handlar sms-andet om cirka 63 miljoner kronor i intäkter. Lägg därtill intäkterna för 9,5 miljoner mms som skickades under sommarmånaderna, en ökning med 50 procent jämfört med sommaren 2005.

- Förutom sms-rekord har de digitala vykorten i form av mms fått sitt genombrott, säger Indra Åsander, chef för privatkundmarknaden på Telia Sonera i Sverige.

Flest sms skickade Teliakunderna till Norge, därefter kommer Ryssland med 1,9 miljoner sms och Storbritannien med drygt en miljon sms.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.