1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Fortsatt uppåt för bemanningsbransch

Bemanningsföretagens samlade omsättning ökade under tredje kvartalet i år med 17 procent och har nu vuxit tolv kvartal i rad, enligt en Almega-undersökning. Sedan tredje kvartalet 2004 har omsättningen fördubblats./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Bemanningsföretagens samlade omsättning ökade under tredje kvartalet i år med 17 procent och har nu vuxit i tolv kvartal i rad, enligt en undersökning från Almega.

Sedan tredje kvartalet 2004 har omsättningen fördubblats. Under helåret 2007 kommer branschen att omsätta cirka 15 miljarder kronor.

Ökningen sker trots en svag utveckling i Stockholm, som står för över en tredjedel av branschens samlade omsättning. Under tredje kvartalet sjönk omsättningen i Stockholm med 1 procent.

Almegas siffror tas fram i samarbete med Handelns Utredningsinstitut (HUI). Urvalet utgörs av de 35 största medlemsföretagen i Bemanningsföretagen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.