1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Folkaktien Telia lockade få

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2001

Sveriges folkaktie Telia är inget dragplåster till Aktiespararnasmöte. Det kan konstateras efter tisdagens träff i Ronneby där lokalföreningen lockade med Telias vice vd Jan Rudberg som föredragshållare.

Blott ett 30-tal personer hörsammade träffen.

- Jag tror det beror på det tråkiga börsklimatet, säger föreningens Raymond Gustavsson med en viss besvikelse i rösten.

Jan Rudberg själv försökte ge en positiv bild av sitt företag. Detta trots att nära en miljon svenskar står med lång näsa då aktiekursen i dag är långt under introduktionspriset 85 kronor.

- Vi noterades på börsen när marknaden var på topp, med således hög värdering. Det är en klen tröst för alla aktieägare som varit med från början. Men det finns andra bolag i samma bransch i världen vars aktie tappat mer i värde än oss, säger Jan Rudberg.

Telia jobbar hårt för att öka tillväxten.

- I fjol växte vi med blott fyra procent. Målsättningen en tillväxt på åtta tio procent per år utan några större företagsförvärv.

Koncernen kommer att fortsätta avyttra verksamhet.

- Det som inte har med kärnverksamheten att göra kommer att försvinna. Det i sin tur gör att vi frigör kapital, förbättrar kassaflödet och ökar omsättningen. Tillsammans kommer detta att förbättra aktievärdet, lovar Jan Rudberg.

Lars-Göran Enarsson

Lars-Göran Enarsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.