1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Blandat på Asiens börser

Kursutvecklingen var i dag blandad på de ledande Asienbörserna. I Tokyo fick dock exportbolagen en skjuts uppåt av Federal Reserves räntesänkning, tillsammans med oväntat stark USA-statistik och en försvagning av yenen./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Kursutvecklingen var blandad på de ledande Asienbörserna på torsdagen, trots den amerikanska centralbanken Federal Reserves räntesänkning dagen före.

I Tokyo gav dock räntesänkningen, tillsammans med oväntat stark USA-statistik och yenens försvagning, exportbolagen en skjuts uppåt. Nikkei 225-index steg med 0,8 procent till 16 870,4. Det bredare Topixindex gick upp 1,0 procent till 1 620,1.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på morgonen stigit med 1,2 procent, samtidigt som Singapores Straits Times-index hade stigit med 0,6 procent.

I Seoul i Sydkorea nådde Kospi-index under dagen en ny rekordnivå. Men oro för effekterna av wonens förstärkning gjorde att index till slut stängde 0,1 procent lägre.

På Taiwanbörsen drog de indextunga chipbolagen ner Weighted Index med 1,2 procent.

Shanghaibörsen hade på morgonen backat 0,4 procent.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.