Vegankost – lika delikat som kärleksfull

Martin Smedjeback ,

Fler och fler blekingar har upptäckt varför det är klokt att gå över till en vegansk kost. Lidande och dödande av djur minskar, det är bättre för miljön och för hälsan. Men bara för att vi vet varför det är bra att göra en sak betyder inte att vi vet hur vi ska göra det.

Det är inte alltid så lätt att byta ut vanor som är livslånga. Du kanske är osäker på om du kan hitta de där recepten och ingredienserna som gör måltiderna lika goda och näringsrika som du är van vid. Kanske du inte vet vad du ska svara kollegorna när de börjar prata om vikten av öppna landskap eller frågar var ska alla djuren ta vägen om vi stänger djurfabrikerna? Och hur ska jag göra om min partner tvunget ska fortsätta äta kött?

Det kan vara många frågor och en del hinder som kan träda fram när vi väljer att utmana köttnormen. Därför har Den stora veganutmaningen skapats. Under november månad är alla icke-veganer inbjudna till att testa vegansk mat under 30 dagar. Recept, info om näringslära från experter och tips på hur en hanterar sociala situationer – allt detta och mycket mer kommer att erbjudas för deltagarna kostnadsfritt.

    Sök på veganutmaningen om du är nyfiken på att testa en kost som är lika delikat som kärleksfull. Oavsett om du väljer att testa veganutmaningen eller gör det under andra former så är du varmt välkommen att hämta din mat från det rika växtriket!