1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vi vill ha kvar vår fritidsgård!

Vi i Hällaryds samhällsförening är mycket medvetna om att fritidsgården är en omtyckt och positiv sak för ungdomarna och brinner därför extra för att fritidsgården ska få vara kvar.
Hällaryds Samhällsförening. Insändarskribenten Rebecca Folkesson tredje i bild från höger.

Vi i Hällaryds samhällsförening ser allvarligt på neddragningarna som väntas ske i Hällaryd. Tre av fyra lekplatser ska avvecklas och en ny ska byggas i Hällaryd. Vi vet att det finns ett stort behov av lekplatserna och de används kontinuerligt av både förskolan och av de boende i områdena.

Även fritidsgården är på tapeten. I lokaltidningarna kan vi läsa att ett tjänstemannaförslag ska presenteras för politiken, enligt förslaget ska den välbesökta och trygga samlingsplatsen, fritidsgården i Hällaryd, avvecklas.

Barnen som besöker fritidsgården är i åldrarna 10-15 år, uppdelat på olika tider. Runt 25 stycken barn kommer till fritidsgården, både från Hällaryd, Mörrum och Asarum.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag och många med mig vet att detta är en betydelsefull och mycket uppskattad plats för barnen att få längta till och kunna umgås med sina vänner även utanför skoltid. Gemenskapen som bildas är ett viktigt inslag i vårt Hällaryd.

Många av barnen jag pratar med tycker att det är synd att fritidsgården kanske ska läggas ner. De säger till mig att de längtar till onsdagen för att kunna gå till fritidsgården. De menar att de inte har något att göra om kvällarna om fritidsgården försvinner.

Vi i Hällaryds samhällsförening är mycket medvetna om att fritidsgården är en omtyckt och positiv sak för ungdomarna och brinner därför extra för att fritidsgården ska få vara kvar. Därav kommer vi med både insamling av namnunderskrifter och en kämparglöd göra allt i vår makt för att ingen nedläggning ska ske.

Rebecca Folkesson, Hällaryds samhällsförening

Läs mer

Vård

Kritik: Journalförde inte samtal om magproblem – visade sig vara cancer

Vårdcentral i Blekinge får kritik av Ivo

Ronneby

Skräp dumpat i naturen

Hög med sopor anmälda till polisen

Intervju

TV: Efter KHK:s degradering – ”vi ska snabbt ta oss tillbaka”

Tobias Larsson om beskedet, framtidsplanerna och säsongskorten

Byggnation

TV: Här rivs den gamla skolan

Se när grävmaskinen demolerar bygget

Näringsliv

Hon öppnar sin första restaurang

”En dröm som blivit sann”

Olycka

E22: Två bilar körde ihop vid avfart

SOS larmat vid 10.30-tiden