1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varför ska kommunen kasta mer pengar på KHK?

KHK: s perspektiv i artikeln om Karlskrona kommuns sponsring var nog bland det mest korkade eller "amatörmässiga" för att citera klubbens Per Rosenqvist (BLT den 19 december 2019) som jag läst på länge!
Kommunen har stöttat KHK bortom all sans, förnuft och även lag - och gör ännu, skriver Peter Östling.
Foto: Claus Meyer/TT

Och då menar jag klubbens utspel och inte kommunens förhållningssätt. Kommunen gör helt rätt. Vari ligger det självklara att kommunen ska kasta in mer pengar här?

Om det nu var värt så mycket (enligt dessa ovetenskapliga beräkningsmodeller som Rosenqvist hänvisar till), varför tillskyndar inte andra sponsorer då på högre nivåer? Och hur kan man bortse från sponsringen av arenan?

Sådant i mycket mindre skala är inte sällan det enda stöd som ges. Det är ett hån säger man och "ger" (det gick bra eftersom ingen köper) bort platsen, till "något vi värderar"!

Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tack för kaffet säger jag, och hur är det ställt i en förening som släpper fram detta utspel? Ett utspel som offentligt hånar den lokala kommunen och största finansiären! Kommunen har stöttat den här satsningen bortom all sans, förnuft och även lag - och gör ännu.

Nu är man fräckt krävande och kritiserande över att man inte får även dessa sponsringspengar som en självklarhet. Det ska nog inte offras mer av skattemedel på detta fallande altare... särskilt inte då klubben inte ens värderar generositeten.

Nej, ge pengarna till konståkningen i stället - då går de direkt till istid för hårt tränande barn och ungdomar på bredden, samt till den yppersta eliten och i huvudsak ideella ledare - samt regelmässigt till tjejer som ofta kommer till korta i dessa och andra sammanhang och hamnar inte i redan överbetalda vuxnas fickor (vilket därtill är tvärs emot kommunens uppdrag och lagutrymme)! Och den föreningen riskerar varken konkurs eller att falla ur! För till skillnad från KHK så är den inget kommunalt luftslott med NHL-komplex!

Amatörer, sa Bull.

Peter Östling

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Bostäder

Kritik mot att 400 nya bostäder bara blev 170

”Ett politiskt misslyckande”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen