1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varför ratades Sara Rudolfsson?

Jag vill råda Olofströms Arbetarekommun att minska antalet styrelseledamöter.
”Som gammal föreningsledare kan jag inte låta bli att fundera över varför Sara Rudolfsson ratades”, skriver Nils Henmyr, Olofström.

Jag var en av dem som nominerade Sara Rudolfsson som Kommunstyrelsens ordförande vid Olofströms Arbetarekommuns nomineringsmöte. Jag tycker hon var outstanding bland övriga, som först var föreslagna. När sedan Morgan Bengtssons namn dök upp har jag inget att erinra efter att ha tagit del av delar av hans meritlista.

Men, som gammal föreningsledare kan jag inte låta bli att fundera över varför Sara Rudolfsson ratades, och jag tror att det kan bero på att det kan vara svårt att bryta en grupp, även om man är medlem. Det må vara i en ideell förening, ett jaktlag eller som i detta fall en styrelse i Olofströms Arbetarekommun, i synnerhet som styrelsen består av 30 personer. För det är väl ändå så att en grupp som arbetar mot ett gemensamt mål håller ihop.

Min erfarenhet av politik är begränsad, men jag vill ändå råda Olofströms Arbetarekommun att minska antalet styrelseledamöter. Jag bedömer det som tungrott och byråkratiskt att samla en så stor styrelse och dessutom svårt för någon som ifrågasätter etablissemanget att göra sin röst hörd.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag blev imponerad över den höga etik som rådde på nomineringsmötet och Johnny Andreassons sätt att leda mötet. Ingen smutskastning av icke närvarande personer och alla fick komma till tals utan att bli avbrutna.

För cirka 80 år sedan åkte jag med min pappa på pakethållaren tre kilometer till Vilshult, där Socialdemokraterna visade en propagandafilm på en laduvägg. ”Vrid inte klockan tillbaka!” hette filmen och den gjorde ett starkt intryck på mig. Det har måhända påverkat min politiska inriktning. Ett år gjorde jag en deal med Bo Edenborg i Folkpartiet. Om han blev medlem i Trädgårdsföreningen och hjälpte till att politiskt driva att en kryddträdgård kom till stånd i Holje Park, skulle jag rösta på honom det året. Så skedde och Bo var medlem under många år. Han var en hängiven trädgårdsälskare och vurmade för en blomsterfestival i Olofström.

Nils Henmyr, Olofström

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Bostäder

Kritik mot att 400 nya bostäder bara blev 170

”Ett politiskt misslyckande”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen