unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Varför har biblioteket i Sölvesborg stängts?

Vad är det som gör Sölvesborg så unikt att det är det enda bibliotek i länet som är stängt, undrar Viveka Söderdahl (V).
Rolf Berg (SD), ordförande i Fritids och kulturnämnden i Sölvesborgs kommun.
Rolf Berg (SD), ordförande i Fritids och kulturnämnden i Sölvesborgs kommun.
Foto: LENA EHRING
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Undertecknad sitter som representant för Vänsterpartiet i kultur- och bildningsnämnden i Region Blekinge.

Vid förra mötet lyfte jag frågan om biblioteken och vilka kommuner i Blekinge som hade sina bibliotek stängda på grund av pandemin. Det är endast Sölvesborg som har stängd dörr för oss besökare. Varför är Sölvesborg unikt?

Ställde frågan via e-post varför biblioteket är stängt och vem som bestämt detta till ordförande i Fritids och kulturnämnden, Rolf Berg (SD) och hans svar var: ”Anledningen är att minimera risken för smittspridning. Beslutet om fortsatt stängning (15/8) är taget i samråd med presidiet.”

I delegationsbeslutet står det att det är ett ordförandebeslut. Punkt och slut! Alltså har detta beslut tagits utan någon politisk diskussion i nämnden. Är detta demokrati och hur kan ett så stort beslut, som berör många innevånare i Sölvesborg, tas på delegation?

Visserligen kan man beställa böcker för hämtning men min fråga är fortfarande vad är det som gör Sölvesborg så unikt att det är det enda bibliotek i länet som är stängt?

Folkbibliotek – folkets bibliotek.

Viveka Söderdahl

Vänsterpartiet Sölvesborg