Debatt

Vänstern är ombud för antisemitisk ideologi

Debatt Artikeln publicerades
FN:s delningsplan 1947 erkände det judiska folkets rätt till en egen självständig stat i dess historiska hemland.
Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT
FN:s delningsplan 1947 erkände det judiska folkets rätt till en egen självständig stat i dess historiska hemland.

Kommentar till insändaren ”Jerusalem är Palestinas eviga huvudstad” i BLT den 4 februari.

Peter Bowins häpnadsväckande uttalande om att Palestina skulle vara ”palestiniernas eviga huvudstad” är grovt sanningsvidrigt. Bowin är ett offer för det tankegods som har sina rötter i Mellanösterns muslimska länders hat- och våldsideologi mot staten Israel. Länder runt Israel som har som sitt mest överordnade mål, att driva ut alla judar från sitt internationellt erkända nationalhem och bygga ett land på dess ruiner.

Araberna har femton gånger tackat nej till en egen stat bredvid Israel. Varför? Jo, man vill inte att judarna ska äga så mycket som en kvadratmeter land där en enda jude skulle tänkas finnas. Jag skriver araber för det har aldrig funnit ett palestinskt folk eller en palestinsk stat. Därför, var det ingen överraskning att den palestinska myndigheten, i förväg, hade förkastat Trumps fredsplan för en lösning på konflikten mellan palestinier och israeler.

Kom i håg att FN:s delningsplan 1947 erkände det judiska folkets rätt till en egen självständig stat i dess historiska hemland. Alla internationella erkännanden grundar sig i redan existerande naturliga, historiska och juridiska rättigheter till det judiska folkets hemland med kontinuerlig närvaro i över 3 000 år. Det understryks också i alla beslut och erkännanden att det judiska folkets nationella hemland inte ska skapas som något nytt, utan att det ska ”återupprättas”.

Från den palestinska sidans synpunkt har aldrig grundproblemet handlat om gränser eller tvåstatslösningar, utan det stora felet är judarnas existens i Mellanöstern. Det är denna antisemitiska ideologi som Bowin i svensk vänsterextremism, tillsammans med högerextremister och islamister, i vårt land är ombud för. Djupt beklagligt!

Ingvar Nilsson Karlshamn

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.