1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Torget i Karlshamn

Glassboden har i snart 15 år drivits av samma entreprenör som med sin flit och sitt trevliga bemötande, men framförallt för den goda glassen lockat kunder från när och fjärran.

Under säsong är det många som besöker handels- och turiststaden Karlshamn och man har då kunnat ta en glass och träffa andra som vill svalka sig en stund vid ett levande torg.

Nu har denna för staden så betydelsefulla och självklara verksamhet blivit uppsagd av hyresvärden som är Karlshamns kommun och i uppsägningen anges att skälet är att torgpaviljongen ska rivas.

Trots att man sagt att det inte längre är aktuellt att riva paviljongen! Skamligt tycker jag, men inte förvånande med tanke på hur Karlshamns kommun sköts.

Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag slutar aldrig att förvånas över hur man fattar beslut som är helt i motsats med den politik man säger sig vilja bedriva: ett expansivt Karlshamn som ska satsa på att växa och bli större.

Snart finns det ingen verksamhet kvar i torgpaviljongen då jag tvivlar på att ens caféet, som för tillfället håller till i Flaggen-huset, kommer tillbaka.

Detta kommer också att ha stor effekt på den trygghet som politikerna säger sig värna om för innevånarna. En torgpaviljong utan verksamhet innebär att då torghandlarna packar ihop för dagen klockan 16 så är det inte barnfamiljer och turister som tar torget i besittning, utan ungdomsgäng med mera som inte har något annat att ägna sig åt än att hänga på torget.

Men kanske kan vi i stället få fler poliser och nattvandrare som får ansvara för att innevånare och turister tryggt kan hämta sina parkerade bilar eller i alla fall passera genom Karlshamns centrum även efter klockan 16?

INST, Karlshamn

Läs mer

Sport

TV-match: Asarum höll undan – tog säsongens första seger

Se matchen i repris: Vi direktsände division 2-mötet Räppe–Asarum

Ungdomsgäng

Polisen punktmarkerar kommunen efter oroligheter

All ledig tid används till att synas i centrum

Segling

Polsk brigg på besök i hamnen

Under sex dagar seglar en besättning på 50 personer från hemmahamnen och tillbaka

Brott

Brott: Kvinna som vägrade sluta dansa anmäls

Trots flera tillsägelser från ordningsvakten

Miljö

Karlshamnsbor trötta på lukten från AAK – ber kommunen om hjälp

Bostadsrättsföreningen lämnar in skrivelse

Fastigheter

Anrika restauranglokaler svårsålda – mäklaren ger upp

”Dags att kasta in handduken”