1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stora pengar hanteras på ett amatörmässigt sätt

Läser med stor nyfikenhet två insändare om i det ena fallet piren-projektet i Karlshamn och i det andra om Karlskronas agerande i KHK-affären.
Det finns, särskilt i dessa tider med krympande inkomster för kommunerna, annat som kan tyckas betydligt viktigare att ha pengar till.
Foto: Claus Meyer/TT

Båda dessa projekt klargör tydligt hur kommuner inte ska agera i dessa och liknande sammanhang. Man spenderar skattebetalarnas pengar utan att förstå varken konsekvenser eller de spelregler som rimligen borde gälla. I båda fallen rör det sig om miljonbelopp, som utan bekymmer ödslas på mycket tveksamma projekt.

I fallet Karlshamn finns i dag ett synligt hål med pålningar och visst grundarbete beläget på piren. Detta borde omedelbart återställas varefter det skulle kunna anläggas en trevlig plats för kommunens invånare men också för turister.

Någon enklare servering, eventuellt en boulebana, växtlighet och plats att sitta och njuta av Östersjöns vatten. Nu är dessa idéer ganska ointressanta för lilla Karlshamns kommunledning eftersom de vill ju naturligtvis ha sin eget Turning Torso, som i Malmö, eller ett "läppstift", som i Göteborg.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Problemet är ju bara att det inte tycks finnas intresserade som vill hyra in sig i fastigheten. Sådant brukar sluta med att kommunen självt får hyra lokalerna för att på detta vis täcka kostnader som de själva har åstadkommit. Man betalar alltså två gånger.

Precis detta gör också Karlskrona kommun i fallet med KHK. Även detta för skattepengar.

Båda dessa projekt klargör tydligt hur tokigt kommuner och dess amatörmässiga ledningar hanterar stora pengar på ett ansvarslöst vis.

Det finns, särskilt i dessa tider med krympande inkomster för kommunerna, annat som kan tyckas betydligt viktigare att ha pengar till än dessa "vanvitsaffärer" som Emils pappa i Lönneberga skulle uttryckt det.

Det ska bli intressant att se vad dessa aktiviteter får för konsekvenser i eventuella rättsliga prövningar. För någon typ av prövning måste bli resultatet med tanke på framtiden, som tillhör oss alla, inte bara kommunledningarna.

Selma