Debatt

Sölvesborg – av onaturliga skäl

Debatt Artikeln publicerades
Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen: vid havet och i bokskogen.
Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen: vid havet och i bokskogen.

Genom att skövla skogen kring Vitehall försämras friskvården för oss som bor där och det kommer att skapas ett blåshål. Bygg bostäderna någon annanstans!

Sölvesborgs kommun har en fin slogan: ”Av naturliga skäl”. Den måste snart ändras eftersom ett flertal politiker gärna vill ta ned syrerik bokskog för att bygga bostäder.

Vad händer om skogen kring Vitehall skövlas? Jo, då får vinden fäste och det blir ett blåshål över villakvarteren som ligger nedanför. Trädens rötter dränerar marken, vad händer med vattnet om de försvinner?

Det talas även om de stora megabränder som har börjat uppträda på allt fler platser i världen. Att bo granne med skogen utgör en säkerhetsrisk vad gäller brand – har ni tänkt på det?

Att förtäta bebyggelsen måste ske med kunskap kring hur naturen fungerar.

Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen; vid havet och i bokskogen. Om ni skövlar denna gröna lunga, då försämrar ni friskvården för oss som redan bor här och betalar skatt. Till vilken nytta? Ingen är glad för det.

Det finns mark som är mycket bättre för bostäder! Bebygg den gamla idrottsplatsen i närheten av Kanehall! Där är marken redan förberedd. Ni kan också se över ett stycke mark som ligger vid kolonilotterna, nära Kristofersgatan – bygg några trevliga ungdomshus där. Ingen skog offras. Syrerik grönska bevaras.

Nu hoppas jag att sunt förnuft också bevaras och att all prestige släpps i detta mycket känsliga ämne. Vem av er vill ändra slogan? ”Sölvesborg – av onaturliga skäl”?

H Fransson, Sölvesborg

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.