unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sölvesborg – av onaturliga skäl

Genom att skövla skogen kring Vitehall försämras friskvården för oss som bor där och det kommer att skapas ett blåshål. Bygg bostäderna någon annanstans!
Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen: vid havet och i bokskogen.
Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen: vid havet och i bokskogen.
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sölvesborgs kommun har en fin slogan: ”Av naturliga skäl”. Den måste snart ändras eftersom ett flertal politiker gärna vill ta ned syrerik bokskog för att bygga bostäder.

Vad händer om skogen kring Vitehall skövlas? Jo, då får vinden fäste och det blir ett blåshål över villakvarteren som ligger nedanför. Trädens rötter dränerar marken, vad händer med vattnet om de försvinner?

Det talas även om de stora megabränder som har börjat uppträda på allt fler platser i världen. Att bo granne med skogen utgör en säkerhetsrisk vad gäller brand – har ni tänkt på det?

Att förtäta bebyggelsen måste ske med kunskap kring hur naturen fungerar.

Många sölvesborgare söker sin rekreation i naturen; vid havet och i bokskogen. Om ni skövlar denna gröna lunga, då försämrar ni friskvården för oss som redan bor här och betalar skatt. Till vilken nytta? Ingen är glad för det.

Det finns mark som är mycket bättre för bostäder! Bebygg den gamla idrottsplatsen i närheten av Kanehall! Där är marken redan förberedd. Ni kan också se över ett stycke mark som ligger vid kolonilotterna, nära Kristofersgatan – bygg några trevliga ungdomshus där. Ingen skog offras. Syrerik grönska bevaras.

Nu hoppas jag att sunt förnuft också bevaras och att all prestige släpps i detta mycket känsliga ämne. Vem av er vill ändra slogan? ”Sölvesborg – av onaturliga skäl”?

H Fransson, Sölvesborg