Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Vi socialdemokrater säger nej till att exploatera Vitahall

Det har varit starka reaktioner på förslaget att exploatera Vitahallsskogen i centrala Sölvesborg för villor och flerbostadshus.
Publicerad 7 februari 2020
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Efter interna diskussioner har vi socialdemokrater tagit ställning för att säga nej till förslaget.
Efter interna diskussioner har vi socialdemokrater tagit ställning för att säga nej till förslaget.Foto: Terje, Pedersen

Efter interna diskussioner har vi socialdemokrater tagit ställning för att säga nej till förslaget.

Vid byggnadsnämndens sammanträde gick ärendet till votering. Sverigedemokraterna föreslog att Vitahallsskogen ska bebyggas och Moderaterna instämde. Det blev omröstning som utföll 5-4 till Sverigedemokraternas fördel.

Annons

Samtliga oppositionspartier röstade nej.

Vi socialdemokrater har varit positiva till att utreda området. Men efter att ha tagit del av alla de synpunkter som inkommit och efter omfattande diskussioner och samtal med många invånare säger vi nu nej till att gå vidare med planen. Vi har lyssnat på våra väljare och medlemmar som har bett oss att spara bokskogen för rekreation.

Vi socialdemokrater vill att kommunen fortsätter växa men föreslår att vi nu fokuserar på att förtäta befintliga områden och samtidigt arbetar med att ta fram nya områden för framtiden.

Nu har SD-styret i byggnadsnämnden föreslagit att Vitahallsskogen ska bebyggas, men ärendet ska vidare till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige så det är fortfarande möjligt att få majoritet för att bevara Vitahallsskogen.

Tobias Björklund (S), gruppledare i Byggnadsnämnden

Roine Olsson (S), Tf gruppledare i Kommunstyrelsen

Annons
Annons
Annons
Annons