Debatt

Sans och balans?

Debatt Artikeln publicerades
Är verkligen behovet av upprustning på Asarums IP så stort som 31 miljoner kronor?
Är verkligen behovet av upprustning på Asarums IP så stort som 31 miljoner kronor?

Öppet brev till kommunfullmäktige Karlshamns kommun från en rad idrottsföreningar i Karlshamn.

Vi vill inleda med att vi i första hand tycker det är fantastiskt roligt att Karlshamns kommunen vill satsa på idrotten i kommunen. I kommunen verkar ett stort antal föreningar inom en rad olika idrotter som tillsammans alla hjälper till att skapa en meningsfull fritid för våra, företrädelsevis, yngre medborgare.

De flesta av dessa föreningar lider dock idag av en nedåtgående trend sett till antalet ideella som vill engagera sig samtidigt som det är svårare att få företag att sponsra. Det är därför fantastiskt att se att kommunen faktiskt är beredd och har möjlighet att satsa så mycket som över 30 miljoner kronor på föreningsidrotten. Det vi dock har starka synpunkter på är fördelningen av denna satsning, som kommunen avser att lägga på en (1) enda av de runt 50 idrottsföreningar i kommunen.

Storsatsningen ska också ses i ljuset av minskade kommunala bidrag till samtliga föreningar med 10 procent. Här tycker vi kommunen måste stanna upp och fundera över om det verkligen är sans och balans i det förslag som fullmäktige skall ta beslut om kommande måndag.

Förslag till funderingspunkter för de beslutande inför måndagens fullmäktige:

Är verkligen behovet av upprustning på Asarums IP så stort som 31 miljoner kronor?

Finns det andra kommunala anläggningar som är i stort behov av upprustning men som nu kommer att få stå tillbaka under lång tid?

Kan detta kanske till och med hämma utvecklingen för idrottsföreningarna i stort i Karlshamn kommun?

Är det överhuvudtaget möjligt att förklara logiken i detta beslut för väljarna/medborgarna?

Följande föreningar i Karlshamns kommun står bakom skrivelsen ovan:

IFK Karlshamn

Högadals IS

Hällaryds IF

IF Udd

Mörrums GoIS FK

Carlshamns Karate

Karlshamns Fightcenter

Karlshamns Gymnastikförening/Gymmix

Carlshamns Badmintonförening

Mörrums Ryttarförening

Märserums IF

Carlshamns BTK

Karlshamns Handbollsförening

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.