1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Säkerställ tillgången på skyddsutrustning

Karlshamns kommun måste per omgående säkerställa tillgången på skyddsutrustning till hemtjänstpersonal och personal på kommunala äldreboenden, anser insändarskribenten.
Se verkligheten och agera därefter, vänta inte på att Storebror pekar och ger direktiv, skriver Lars Pröjtz.
Foto: Johan Nilsson/TT

Det smyger sig ett hot närmare vårt län och vår hemkommun. Coronaviruset har på ett ofattbart sätt drabbat framförallt äldreboenden på olika håll i Sverige och där skapat tragik som är svår att föreställa sig.

Vi hör också om smittad vårdpersonal på vårt läns största sjukhus och det får inte inträffa samma sak i Blekinges kommuner som i exempelvis Stockholm. Vi måste se till att personal som jobbar med äldre och vårdtagare får den skyddsutrustning som krävs för att undvika att smitta sprids och det spelar ingen roll om smittorisken är liten eller stor eller ens att bärandet av skyddsutrustning uppfattas som ett hinder i arbetet. Bekvämlighet får inte gå före människoliv, egna eller andras.

Pengar är uppenbarligen inget problem att få fram, så jag vill med detta rekommendera Karlshamns kommun att per omgående säkerställa tillgången på skyddsutrustning till hemtjänstpersonal och personal på kommunala äldreboenden. Det är projektet som bör ges absolut högsta prioritet i dagsläget, anser jag.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Detsamma gäller Region Blekinge, jag ryser när jag hör länets smittskyddsläkare lite torrt konstatera att patienter avlidit på en vårdavdelning sannolikt smittade av vårdpersonal. Det är tragiskt för alla inblandade, så se till att få fart på provtagningar och föregrip en händelseutveckling som ingen vill ha och som vi inte har resurser att hantera. Se verkligheten och agera därefter, vänta inte på att Storebror pekar och ger direktiv.

Lars Pröjtz, Karlshamn

Läs mer

Olofström

Olycka: Moped med två personer har vält

Storgatan är nu öppen för trafik igen

Antagningen

Listan komplett: Här är alla som kom in på gymnasiet i Blekinge

Se vem som kom in på vilken linje

Ronneby

Bygg: Bostäder kan byggas vid skärgårdspärla

Planer på omkring 15 marklägenheter

Olofström

Larm om brinnande lastbil - bromsar överhettade

SOS larmades 10.21

Ledare

Miljöpartiets problem är större än regeringsmakten

Miljöpartiets problem är större än att man malts ned och körts över i regeringen.

Sölvesborg

Dubbla inbrott: Välte kassaskåp och krossade fönster

Stödboende och skola drabbade