Debatt

Rusta upp Prästslättsskolans skolgård

Debatt Artikeln publicerades
Mest deprimerande var det att se ”skolgården” vid de nyuppförda paviljongerna.
Foto: Lena Ehring
Mest deprimerande var det att se ”skolgården” vid de nyuppförda paviljongerna.

På min kvällspromenad i Karlshamn passerade jag Prästslättsskolans skolgård. Jag blev ledsen, riktigt ledsen.

Jag såg nästan helt igenvuxna rabatter, en tidigare gräsyta halvhjärtat ersatt med makadam och grus där ogräset får växa fritt, plattsättningar fulla med ogräs, ett trasigt bollplank, en fotbollsplan där gräs och sly tillåtits ta över, ett helt kraschat fotbollsmål och två mål med endast resterna av näten kvar. Mest deprimerande var det att se ”skolgården” vid de nyuppförda paviljongerna. Ett underlag bestående av vasst krossat stenmaterial inbjuder inte till lek och aktivitet!

Eftersom jag tror på att en välskött och stimulerande utemiljö är viktig för såväl barn och ungdomar som personal på våra skolor och fritidshem hoppas jag verkligen att skolgården på Prästslättsskolan så fort som möjligt får en välbehövlig upprustning!

Åke Paulsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.