Debatt

Personalen lever i ovisshet

Debatt Artikeln publicerades
Personalen, som lever i ständig ovisshet och sedan länge mår mycket dåligt, har ingen aning om hur tjänsterna ska se ut, om arbetsplatsen kommer att finnas kvar och hur den i så fall ska fungera
Foto: Lena Ehring
Personalen, som lever i ständig ovisshet och sedan länge mår mycket dåligt, har ingen aning om hur tjänsterna ska se ut, om arbetsplatsen kommer att finnas kvar och hur den i så fall ska fungera

Hur ser det egentligen ut med Ihre natur- och kulturskola?

I en artikel i BLT nyligen där kommunens politiker intervjuas går det bland annat läsa att: ”Natur- och kulturskolan […] drivs nu tillsammans med Kreativum” (BLT den 19 augusti).

Men, det finns ingen pågående drift mellan parterna, det finns ej heller något färdigt koncept, ej heller något fungerande beslut, ej heller har någon utredning gjorts. Personalen, som lever i ständig ovisshet och sedan länge mår mycket dåligt, har ingen aning om hur tjänsterna ska se ut, om arbetsplatsen kommer att finnas kvar och hur den i så fall ska fungera.

Det man vet är att politikerna har fått för sig att flytta en väldigt uppskattad skolverksamhet in i ett bolag, oavsett konsekvenser, och utan att bry sig om personalen, skolungdomarna eller att hantera ärendet korrekt.

På kommunen slutar cheferna på löpande band och den isolerade och uppgivna personalen funderar på om det är så att politikerna återigen försöker lägga ner skolan, om de håller på med någon form av skatteplanering, eller om det bara är misskötsel och inkompetens tillsammans med en allmänt cynisk hantering av undersåtarna.

Ingela, Lisbeth, Peter, Christer

Ihre natur- och kulturskola

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.