Debatt

Med barnens liv som insats?

Debatt Artikeln publicerades
”När ens barn blivit ihjälslaget så ska kamerorna hjälpa polisen att finna gärningsmannen - så praktiskt!”
Foto: Audun Braastad
”När ens barn blivit ihjälslaget så ska kamerorna hjälpa polisen att finna gärningsmannen - så praktiskt!”

Räknar Karlskrona kommun med att dödliga våldssituationer kan uppstå på Karlskronas skolor?

För några dagar sedan stod det att läsa i BLT om Karlskrona kommuns ansökan hos Datainspektionen att få kameraövervaka tre av kommunens skolor – bland annat dem i Psilanderhuset.

Varför kommunen ansåg kameraövervakning nödvändig skiljde sig åt mellan skolorna men för Psilanderhuset löd en del av motiveringen att, citat ”Vad vi däremot kommer att göra är att möjliggöra för att kunna bevaka i realtid om en pågående dödligt våldssituation skulle uppstå och då i syfte att vara polisen behjälplig för att finna gärningspersonen”.

Så samtidigt som kommunens skolpolitiker under två års tid slagits med näbbar och klor för att flytta över ekonomiprogrammet från Chapmanskolan till Psilanderhuset så kalkylerar Karlskrona kommun med att dödliga våldssituationer kan uppstå på platsen. Det går inte att förstå ansökan hos Datainspektionen på annat sätt!

Och när ens barn blivit ihjälslaget så ska kamerorna hjälpa polisen att finna gärningsmannen - så praktiskt! Jag har ett barn som läser på ekonomiprogrammet och har därför nogsamt följt turerna i politikernas flyttplaner. Efter att ha läst artikeln i BLT är jag upprörd och skakad. Är det någon slags rysk roulett man ägnar sig åt – med mitt barns liv som insats? Varför har man annars formulerat ansökan till Datainspektionen på detta sätt?

"väldigt orolig förälder"

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.