Debatt

Lyssna med båda öronen!

Debatt Artikeln publicerades
Allmänheten vill ha kvar bokskogen på Vitahall. Nu måste SD, M och KD lyssna.
Foto: Terje,Pedersen
Allmänheten vill ha kvar bokskogen på Vitahall. Nu måste SD, M och KD lyssna.

Nu är det endast kristdemokrater, moderater och sverigedemokrater som med en papegojas envishet till varje pris synes vara beredda att för alltid utplåna den för oss övriga sölvesborgares mentala och fysiska välbefinnande omistliga ädellövskogen i vårt närområde Vitahall.

I de föregående samråds- och granskningsprocesserna blev det glasklara beskedet från hundratals representanter för den stora allmänheten att inte exploatera och utradera 90 000 kvadratmeter, till större delen högstammig, bokskog till förmån för en bebyggelse, som likväl kan lokaliseras till annan plats. Av 231 inkommande yttranden förklarade sig sålunda inte mindre än 97,5 procent som motståndare till detta förslags framtida, ohjälpliga konsekvenser för vår lokala miljö och livskvalitet.

Vårt gemensamma kollektiva minne i fråga om ”de förtroendevaldas” oförmåga och ovilja att i detta ärende lyssna med båda öronen sträcker sig med säkerhet också långt över år 2022. Historiens dom över de, som i synnerhet ur ett kortsiktigt och snävt perspektiv alltid tror sig veta bäst även för oss alla andra, torde förvisso bli hård.

Hans Milton

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.