Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Kommunen inser inte värdet av biografen

Att förlora biografen skulle göra Olofström mindre attraktivt och mindre levande, vilket kommer motverka kommunens ansträngningar för tillväxt och utveckling.
Olofström • Publicerad 24 juni 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Biografen används inte bara för filmvisning utan är även en plats för gemenskap och kulturell mötesplats som är viktig för vårt samhälle.
Biografen används inte bara för filmvisning utan är även en plats för gemenskap och kulturell mötesplats som är viktig för vårt samhälle.Foto: Carina Lodge

Vi i Vänsterpartiet Olofström vill uttrycka vår djupa besvikelse över kommunens beslut att inte tilldela vår lokala biograf de nödvändiga bidrag som krävs för att fortsätta sin verksamhet. Detta kommer innebära att kommunen inte kan erbjuda lördagsstunder för de allra yngsta och inte heller skolbio för skolans elever. Biografen används inte bara för filmvisning utan är även en plats för gemenskap och kulturell mötesplats som är viktig för vårt samhälle.

Det är beklagligt att kommunen inte inser värdet av att stödja vår biograf ekonomiskt. Genom att neka bidrag riskerar vi att förlora en viktig del av vårt lokala kulturutbud.

Annons

Det är också fel att dra in på bidraget nu, samtidigt som kommunen arbetar hårt för att få fler att flytta till Olofström och förhindra att nuvarande invånare flyttar härifrån.

”En levande och attraktiv kulturmiljö är en viktig faktor för att locka nya invånare och behålla dom vi redan har.”
Vänsterpartiet Olofström

En levande och attraktiv kulturmiljö är en viktig faktor för att locka nya invånare och behålla dem vi redan har. Att förlora biografen skulle göra Olofström mindre attraktivt och mindre levande, vilket kommer motverka kommunens ansträngningar för tillväxt och utveckling.

Låt oss i stället tillsammans arbeta för att bevara och utveckla vår lokala kultur för ett rikare och mer sammanhållet Olofström.

Vänsterpartiet Olofström

Annons
Annons
Annons
Annons