1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Debatt

Kliv upp ur diket, Dike

Kejsaren i Vekerum (Bengt Olof Dike ) har nu gått och blivit talman, och inte vilken talman som helst, utan han har tagit sig friheten att vara talman för sin tilltänkta allians i Karlshamns kommun. Kliv upp ur diket , Bengt Olof och se verkligheten som den är.
Publicerad 6 oktober 2018
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag är ny på posten som gruppledare för Centerpartiet i Karlshamn och mitt mål är att driva centerpolitik på kommunal nivå. Att bilda allianser och koalitioner kräver många, långa och djupa samtal, det är här viktigt att veta vad människorna som står bakom partierna verkligen vill. Kan man kompromissa ,och vad kan man tänkas ge med sig på. Det kostar naturligtvis för C att få något, men i andra änden tar vi något annat som för hela kommunen framåt.

Inför beslutet att försöka ingå koalition med Socialdemokraterna och Miljöpartiet , har det varit många och långa samtal. Jag har även samtalat med Moderaternas Magnus Gärdebring och Elin Pettersson, båda två, mycket kloka människor och med stark politisk viljeinriktning. Samtalen har förts innan och efter valet. Jag och många med mig i Centerpartiet har även talat med företrädare för Liberalerna och Kristdemokraterna.

Efter att kommunalvalet var färdigt och resultaten sammanräknade för de olika partierna, då fanns det tre val ytterligare att göra för Centerpartiets företrädare i Karlshamns kommun. De tre valen var 1. Centerpartiet i opposition 2. Centerpartiet i borgerlig allians 3. Centerpartiet i koalition med,S och MP. Omröstning i Centerpartiets kretsstyrelse (11) personer gav utslaget som vi nu jobbar för.

Om vi nu skall återvända till vad Bengt Olof Dike i Vekerum har på sin agenda, ja då blir jag verkligen orolig. Bengt -Olof, du har på egen hand, i lokalmedia, utnämnt mig Mats Dahlbom till både riddare och härförare i kommunens tjänst, så jag antar att du anammat rollen som Kejsare av Vekerum. Förmodar att det inte ligger något demokratiskt val bakom din roll, så lycka till med dina strider.

Mats Dahlbom

Gruppledare centerpartiet i Karlshamn