Debatt

KD: Karlskrona behöver mer kameraövervakning

Debatt
KD i Karlskrona vill ha fler kommunala ordningsvakter, se införande av trygghetsvärdar samt ha mer kameraövervakning, skriver flera företrädare från KD.
Foto: Audun Braastad
KD i Karlskrona vill ha fler kommunala ordningsvakter, se införande av trygghetsvärdar samt ha mer kameraövervakning, skriver flera företrädare från KD.

Många medborgare i Karlskrona kommun upplever sig inte längre lika trygga som förr och det finns en utmaning i hur människor upplever sin närmiljö och de offentliga platser som vi alla delar.

Trygg och säkerhet är några av de viktigaste delarna i samhällskontraktet och Kristdemokraterna i Karlskrona kommer därför aldrig att acceptera att människor i olika delar av Karlskrona får sin frihet begränsad och livskvalitet försämrad på grund av otrygghet och kriminalitet.

Trygghet kan definieras som en känsla som människor kan uppleva på olika sätt i offentliga miljöer, till exempel ett centrum eller inom bostadsområden. Att en plats upplevs som trygg eller otrygg betyder inte nödvändigtvis att platsen i praktiken är säker eller osäker att vistas på.

Upplevelsen är subjektiv och härstammar ur människors egna erfarenheter av faktorer som ger upphov till trygghet eller otrygghet. Upplevelsen av trygghet på en plats kan även präglas utav rykten och tidigare händelser, dess fysiska utformning samt kontakten med omkringliggande miljöer.

Kristdemokraterna i Karlskrona är djupt bekymrade över att människors frihet kringskärs av våld och kriminalitet och vi vill därför se kraftfulla insatser för en ökad trygghet och föreslår nu bland annat fler kommunala ordningsvakter och införande av trygghetsvärdar samt kameraövervakning på de offentliga platser där människor upplever otrygghet.

Bibliotek, skolgårdar, parker, idrottsanläggningar och simhallar tillhör oss alla och ska självfallet vara platser som är fredade från stök, otrygghet och våld, varför KD i Karlskrona föreslår denna mycket angelägna satsning.

Carina Olsson, Bengt Jönsson, Billy Åkerström, Pelle Nordensson

Kristdemokraterna i Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.